Praktische onderhoudstips

Hoe kan je inox reinigen?

Ook de beste materialen hebben onderhoud nodig. Roestvrij staal of inox is dan wel hitte- en vlekbestendig, bijzonder duurzaam en makkelijk schoon te maken, toch verdient het materiaal regelmatig een goede onderhoudsbeurt.

Voor de dagelijkse schoonmaakbeurt gebruik je een zachte doek en een sopje van warm water en mild afwasmiddel. Wrijf eventueel nog eens na met een droge doek. Wil je extra zorg dragen voor je toestel of werkblad in inox? Venduro heeft specifieke reinigingsproducten die de werking van je apparaat verbeteren. Ontdek ze verder op deze pagina.

Strepen en vingerafdrukken krijg je makkelijk weg met neutrale olie. Heb je toch krassen? Contacteer onze hersteldienst voor een nabewerking op maat.

Vetfilter reinigen

Om vet en vuil uit de filterrooster van je dampkap te houden, raden we aan de filters elke twee maanden schoon te maken. Dat doe je door de stoffen filters te vervangen of door de metalen vetfilters te reinigen in de vaatwasser. Leg de filters met de vette kant naar onderen, gebruik een vaatwastablet en zet de vaatwasser op maximum veertig graden.

Onderhoudsmaterialen

Gebruik nooit schurende sponzen of staalborstels om roestvrij staal te reinigen. Let ook op voor schurende detergenten of producten op basis van chloor, deze zijn meestal niet geschikt voor inox.

Inox cleaner

Inoxcleaner

Heb je een goede inoxcleaner nodig? Onze producten zijn geschikt voor elke toepassing!

Service

Eerste hulp bij storingen

Plan op elk moment van de dag je herstelling met onze technicus in. Geef ons een korte omschrijving van het probleem en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.