Venduro is er om jou te helpen

Bij Venduro leggen we dag na dag de focus op kwaliteit. Ons assortiment dampkappen en maatproducten in roestvrij staal beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen en kunnen perfect in elke keuken geïntegreerd worden. Niet voor niets zijn we voorop in advies, Belgische kwaliteit en know-how.

Bij ons koop je niet alleen een artikel, ook onze service is inbegrepen. Onze vakmannen verrassen met innovaties, intelligente oplossingen en energiezuinige systemen die je het leven makkelijker maken. Ze zitten met je rond de tafel om je te inspireren en te adviseren. 100 % klantentevredenheid, daarvoor doen we het.

Dienst na verkoop, ook dan kan je op ons rekenen

Heb je vragen of nood aan onze service na je aankoop? Ook dan kan je bij ons terecht. We beschikken over een eigen professionele dienst na verkoop die je op elk moment bijstaat met een antwoord op al je vragen.

Garantie

Hersteldienst

Onderhoud

Veelgestelde vragen

Wat betekent het rode raster op de bediening van mijn dampkap?

Dit wijst erop dat je de filter moet reinigen. Doe dit zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing en plaats de gereinigde filters terug in de afzuigkap. Zodra dit gebeurd is, kan je de filter time-out resetten via de touch bediening door de toets van het lampje én de motor tegelijkertijd in te drukken gedurende 10 tot 15 seconden.

Mijn dampkap schakelt van de boosterstand terug naar stand 1?

Dat klopt. Dankzij een automatische (en wettelijk verplichte) veiligheidsinstelling wordt het afzuigvermogen na 10 minuten automatisch teruggeschakeld naar stand 1.

Waarom zuigt mijn dampkap niet goed af?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Controleer in de eerste plaats de vetfilter, wanneer deze vervuild is met bijvoorbeeld vet dan heeft dit namelijk een negatief effect op de afzuigcapaciteit.
  2. Heb je jouw filter gereinigd en merk je nog altijd een verminderde afzuigcapaciteit? Dan kan de oorzaak te vinden zijn bij de luchttoevoer. Wanneer er onvoldoende aanvoer is van lucht, dan zal je dampkap niet optimaal werken. Zorg dat er altijd voldoende ventilatie aanwezig is en zet bijvoorbeeld het keukenraam open wanneer je gaat koken.
  3. Ook het afvoerkanaal zorgt voor een goede werking van je dampkap. Hoe langer het afvoerkanaal en hoe meer flexibels je gebruikt, hoe meer afzuigcapaciteit je verliest. Gebruik een afvoerbuis met de juiste (en liefst zo groot mogelijke) diameter om de lucht makkelijker te laten wegstromen.
  4. Controleer ook nog even het buitenrooster of dakkap en reinig ze indien nodig.

Hoe onderhoud ik mijn dampkap of werkblad in roestvrij staal?

Roestvrij staal is voorzien van een beschermlaag waardoor het niet snel beschadigt. Het is echter wel vlekgevoelig. Voor de dagelijkse reiniging kan je jouw inox werkblad of dampkap schoonmaken met een zachte spons of microvezel doekje en een mild detergent. Is een meer grondige reiniging nodig? Gebruik dan één van deze producten:

  • Inno-X/Innotec spray

Dit is een hoogwaardige inox reinigingsspray en glansmiddel met uitzonderlijke beschermende eigenschappen. Deze spray is speciaal ontwikkeld voor inox, chroom en aluminium. Vuil, vet en vingerafdrukken worden hiermee streeploos verwijderd, waarna een onzichtbare film wordt gelegd op de oppervlakken.

Gebruik: Schud de bus goed voor gebruik en breng een mooie egale nevel aan op het te behandelen oppervlak. Wrijf het mooi uit met een propere en droge doek tot het droog is. Je kan het vervolgens nog oppoetsen met een zachte doek.

  • Staporex reinigingspasta

Staporex is een neutrale reinigingscrème voor metalen. Dit is een extra sterk en krachtig product om hardnekkige vlekken en verwering op inox te behandelen. Dit product reinigt, ontvet, beschermt en verwijdert zelfs hardnekkige watervlekken uit roestvrijstaal.

Gebruik: Ontvet het werkblad met aceton en wrijf vervolgens de Staporex pasta open met een vochtige borstel, spons of doek. Pas je kracht aan de hardnekkigheid van de vervuiling aan. Voeg gerust water toe tijdens het opwrijven en let erop dat je steeds in de richting van rvs-structuur wrijft. Nadien naspoelen met schoon water en klaar.

  • Herwerken oppervlak werkblad

Wanneer je werkblad te hard beschadigd of bekrast is, kunnen we dit ter plaatse opnieuw bewerken en polijsten. Bij een geborstelde uitvoering behandelen we het volledige oppervlak, bij een fiber-afwerking enkel de beschadigde zone.

Vraag nu een afspraak

Maak een afspraak of contacteer ons

Vul onderstaand formulier in of neem contact op via het nummer +32 9 340 60 00

Venduro respecteert jouw privacy en zal jouw gegevens niet doorgeven aan derden.