Werkblad in inox: ontdek alle mogelijkheden

venduro inox werkblad
venduro inox werkblad

Inox vind je niet meer alleen in professionele keukens, tegenwoordig is het een populair materiaal om ook particuliere keukens een strakke en industriële look te geven. Naast een heleboel praktische voordelen, zijn ook de verschillende afwerkingsmogelijkheden een belangrijke reden om voor dit materiaal te kiezen. 

Wil jij jouw keuken een hightech afwerking geven? Ontdek alles over een werkblad in inox.

 

Inox of RVS werkblad

Roestvrij staal bestaat uit een legering van onder andere chroom, ijzer, nikkel en koolstof en wordt gesmolten onder hoge temperaturen. Hierdoor krijgt het inox werkblad bijzonder sterke kwaliteiten en is het naast duurzaam ook nog eens onderhoudsvriendelijk, hitte- en oxidatiebestendig.

1. Onderhoudsvriendelijk

Roestvrij staal is vocht- en hittebestendig en is daarom erg onderhoudsvriendelijk. Maar let op, dit betekent niet dat je geen aandacht moet besteden aan het onderhoud ervan. Vette vingers, vlekken of aanslag zijn de grootste vijanden van een werkblad in inox, het verdient regelmatig een goede onderhoudsbeurt om het te laten blinken.

  • Vlekken verwijder je makkelijk met een zachte, vochtige doek en een mild afwasmiddel. Neem het werkblad daarna af met water.
  • Vingerafdrukken verwijder je met een licht, vochtig microvezeldoekje. Wil je het inox daarna mooi laten glanzen, wrijf dan een beetje sla-, olijfolie of glaspoetsmiddel uit.
  • Hardnekkig vuil pak je het best aan met een goede inoxcleaner. Gebruik in geen geval schurende sponzen of staalborstels. Ook zijn producten op basis van chloor en schurende detergenten niet geschikt voor inox.

Meer praktische onderhoudstips? Ontdek ze hier.

2. Watervast en krimpvrij

Inox is 100 % waterdicht en daarmee erg goed bestand tegen corrosie. Het is niet poreus waardoor vocht en etensresten niet in het werkblad kunnen trekken. Bovendien verkleurt inox niet en bleekt het niet af.

3. Milieuvriendelijk

Inox is supersterk en slijtvast, bij goed gebruik gaat het levenslang mee. Aangezien roestvrij staal een recycleerbaar materiaal is, is het uiterst milieuvriendelijk. Het materiaal kan bij afbraak perfect opnieuw verwerkt worden, steeds opnieuw, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

4. Naadloze afwerking

Met rvs kan je het keukenwerkblad en spoelbakken naadloos op elkaar laten aansluiten. Dit zorgt niet alleen voor een strak design, het verhoogt ook de hygiëne in de keuken omdat vuilresten nergens achterblijven.

5. Hittebestendig

In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat, is massief inox hittebestendig en kan het sterk wisselende temperaturen aan. Hete kookpotten kan je dus met een gerust gevoel op het werkblad plaatsen. Zonder kans op vlekken of kringen.

6. Goede bewerkbaarheid

De meeste soorten roestvrij staal zijn snijd-, plooi- en vervormbaar en laten zich makkelijk bewerken. Ze zijn eenvoudig te lassen in de gewenste afmeting en bieden om die reden enorm veel mogelijkheden. 

inox werkblad keuken

Verschillende afwerkingen voor een keukenblad in inox

Dankzij de verschillende afwerkingsmogelijkheden is inox een populaire keuze voor het werkblad. Afhankelijk van het type oppervlaktebehandeling krijg je een materiaal dat er anders uitziet en verschillend aanvoelt.

  • Geborsteld of lijnborstelen: een klassieke oppervlakteafwerking waarbij het oppervlak een gladde look met minuscule lijntjes krijgt.
  • Gekrast: het werkblad wordt geborsteld in een bepaalde richting waardoor het oppervlak lichte krasjes vertoont. 
  • Gewolkt of richtingloos borstelen: populair bij keukenwerkbladen. Deze finish geeft het werkblad allerlei krasjes door elkaar. Een voordeel is dat krassen die er met de jaren bijkomen op deze manier niet zichtbaar zijn.
  • Gefiberd: door het werkblad machinaal te verouderen, krijgt het een warme uitstraling en wordt het minder gevoelig voor vingerafdrukken.
  • Warmgewalst: deze methode vertoont een natuurlijk oppervlak waarbij kleine oneffenheden in kleur en structuur kenmerkend zijn. 

Afmetingen van een rvs werkblad

Door met de dikte van het werkblad te spelen, geef je jouw keuken een aparte look. De dikte varieert van dun (20-30 mm) over dik (40 mm) tot een blokeffect (meer dan 40 mm).

Vind inspiratie op vlak van afwerking en design.

TIP: Bij Venduro bepaal je zelf de dikte van je massieve roestvrij stalen werkblad. In één stuk, volledig naadloos of met ingelaste spoeltafel ... dankzij een ultramodern machinepark is elk maatwerk mogelijk.

 

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden op maat van jouw project? Neem contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht